Idag gick Jag (Serok), Ferhat och Arjin runt och träffade olika yrkesambassadörer. Vi ställda några frågor och fick bra och lärorika svar om deras yrken och hur de kommit upp till deras mål. Vi lärde oss väldigt mycket från de olika yrkesambassadörerna det var intressant att lyssna på de och vi fick veta en liten bit om hur det är i arbetslivet.

Vi tyckte att alla yrken var intressanta men det var en yrkesambassadör som gjorde oss lite extra intresserade. Han pratade inte bara om arbetslivet, utan också om att man ska följa sitt drömyrke och inte ge upp. Han berättade att det inte var så lätt utan att det fanns flera hinder och att det alltid finns lösningar.

Det svåraste yrket skulle nog vara journalist tycket vi. Hon arbetar som journalist hon är både reporter och programledare. Vi tycker att det krävs väldigt mycket ansvar. Att vakna tidigt på morgonen klockan halv fem och jobba.

I de flesta yrken som yrkesambassadörerna pratade om idag, var det en jättebra förmåga att kunna ha bra kommunikation med nya personer man mött för att göra det bättre i ditt yrke. Att ha intresset för sitt yrke för att prestera på ett mycket bättre sätt.

Det viktigaste är inte pengarna inom sitt yrke. Det är viljan för sitt jobb. Man skulle hellre vara en bra journalist än en dålig läkare. Till exempel för en affärsman kan pengar vara sitt första mål men med tiden inser affärsmannen att pengar bara är ett verktyg. Själv så tycker vi att man hellre ska jobba på ett yrke där man har roligt och gillar än ett yrke där man tjänar mycket pengar men är tråkigt och man inte gillar yrket!!