PÅ VILKET SÄTT VA DAGEN LÄRORIKT?
Vi fick träffa på nya människor med olika erfarenheter, som älskar sitt jobb och trivs. Dom för mesta hade inte dom bästa betygen när dom va i min ålder så de va bra att dom kom till skolan o gav oss hopp på att vi kan bli vad vill utan dom bästa betygen.
VILKET YRKE GJORDE DIG EXTRA INTRESSAD? VARFÖR?
Jag har alltid funderat på att va advokat eller driva mitt eget företag. De va en man som hade sitt eget företag. Han hade inte jättebra betyg när han gick i grundskolan men han hade drömmar så han blev de han ville bli. Han tjänar ungefär 200.000 i månaden innan skatt. Så jag blev väldigt intresserad sen va det en annan man som jobbade på en bank han var jurist o han har jobbat i banken i ungefär 1 år och innan jobbade han 2 år som advokat. Och berättade lite om försvars advokt och åklagare vad dom gör och sånt så ja jag blev ganska intresserad.
VILKET JOBB SKULLE VA SVÅRAST ATT JOBBA MED?
Den svåraste jobbet att jobba med är arkitekt. De va en kille dom jobbade med det och då bygger han flygplans motor och olika saker. Vad dom gör först är att rita o skissa hur den ska se ut sen låter dom datan jobba med det lite i ungefär en vecka sen kollar dom om de är bra, så det är nog det svåraste.
VILKA FÖRMÅGOR TROR DU ÄR VIKTIGASTE ATT HA I EN AV YRKEN?
Jag mötte arkitektens syster som var reporter o jag tycker att det är ganska viktigt eftersom att nyheter är viktiga. Och nån måste ha en förmågor för att vi ska kunna veta vad som händer i världen så jag tycker att det är viktigt att kunna ha erfarenheter som reporter.
ÄR LÖN VIKTIGASTE?
Jag tycker att lön inte är det viktigaste i jobbet men det är viktigt men inte viktigaste. De som är viktigaste är du ska trivas i ditt jobb.
PÅ VILKET SÄTT VA DAGEN LÄRORIKT?
Vi fick träffa på nya människor med olika erfarenheter, som älskar sitt jobb och trivs. Dom för mesta hade inte dom bästa betygen när dom va i min ålder så de va bra att dom kom till skolan o gav oss hopp på att vi kan bli vad vill utan dom bästa betygen.
//A