Jag har lärt mig att det finns alltid flera chanser man kan få tag på om man inte lyckas den första gången. Jag har alltid varit säker på vad jag ville bli och tänkte att det inte finns andra val men idag lärde jag mig att det finns så mycket mer.

Jag var mest intresserad av tjejen som var interaktionsdesigner, hon jobbade med appar och datorer. Hennes yrke var mest kreativt och intressant!

Den svåraste för mig skulle vara journalist, Jag har aldrig gillat att vara framför kameran eller att prata men folk. Att kombinera dessa två skulle vara en mardröm till mig. Jag skulle nog få panik mitt i hela grejen.

Om du ska vara en interaktions designer måste du ha en stor kreativitet! Du måste samt kunna vara stresstålig. Om du vill vara journalist måste du vara språkkunnig och strukturerad för att ställa alla ämnena i rätt ordning. Om du vill vara socionom ska du vara väldig social trevlig och tålmodig.

Hög lön är inte alltid de viktigaste. Jag tycker att du borde ta det du älskar och är mest intresserad för, om du tar något du gillar är du bättre på det och du kan utföra jobbet bättre än vad du tror. Jag vill vara en inredningsarkitekt och jag är bra på design, jag skulle hellre vara det än att vara journalist.

// Saoen 8A