Dagens blogg 2015-11-11

Idag har jag besökt 6 olika yrkesambassadörer som skulle berätta om deras arbeten. Jag hann träffa alla i olika klass och grupprum förutom den sista som jag hann intervjua under rasten (Bankmannen). Deras yrke var: affärsman, ingenjör, socionom, interaktionsdesign och Bankman.
Det var roligt att fråga dem en massa frågor som lön, trivsel och hur dem blev deras yrke. Dem flesta var nya till deras arbeten så man förväntade sig inte att dem hade en hög lön men andra har jobbat länge. Dagen var lärorikt och det väckte upp nya intressen till att bli annat. Vad som var mest intressant var att vara affärsman och interaktionsdesign.
Jag lärde mig också är att om du har en viss talang är det lättare att få det jobb du är bra på i framtiden, visst man måste fundera tills man har kommit på de man vill bli. Som ex du gillar att prata med folk så kan du vara socionom. Svåraste arbete(en) skulle vara: ingenjör och affärsman för att man behöver extra kunskaper som ex: en ingenjör måste också kunna matte bra som ekvationer. Förmågorna man behöver för dessa yrken är trevlig, Social, språkkunnig, och flexibel.
Hög lön och Trivsel är viktigast i dessa arbeten såklart men lönen spelar denna gång en större roll.
Mr A