Onsdagen den 11 november träffade vi 6 yrkesambassadörer som kom till skolan. Vi träffade en framgångsrik man som investerar i andra företag, Gabriel. Han äger två företag, en av dem heter GO MO Group AB. Dem gör reklam för varor från andra företag som säljs till andra länder i världen.

Dagen var väldig lärorik eftersom vi lärde oss olika utbildningar som leder till bra jobb. De berättade också att man ska fundera sina möjligheter om att få ett bra jobb tidigt. Men allt som allt var dagen lärorik för att yrkesambassaderna var jätte hjälpfulla och vill förbereda oss till framtiden.

Vi träffade en reporter/journalist. Hon heter Angelica som berätta svårigheter om att jobba som programledare genom att t.ex. börja klockan 04:30 till 11:00. Hon gillar att prata med människor som har stöttat på olika incidenter men hon har gränser! Hon får fråga så mycket som människan kan tåla, för annars kan individen bli sårad/arg. Vissa dagar träffar hon pensionärer eller ungdomar, andra dagarna träffar hon politiker och statsministern runtom i Sverige. Kanalerna som hon representerar är SVT1 samt SVT2.

Benjamin, Bankjurist. Med hans utbildning kan han jobba med t,ex, affärsadvokat, försvarsadvokat, Domare eller Åklagare. Benjamin studerade juristutbildning i Lund och gick där i fyra år. Han trivs väldigt bra som bankjurist och han tjänar 40 000 kronor, före skatt. Ingångslönen var ca 20 000 kronor. För att bli en bankjurist så krävs att man har rätt utbildning och att man har ett bra språk.

Med allt som allt var upplevelsen oerhört bra, dessutom var det roligt att träffa nya individer här i Sjumilaskolan.

Av:   Hamid Bawa

       Abdirahman Hassan

       Sharmarke Ahmed