Idag har vi träffat olika yrkesambassadörer. Det har varit en intressant dag för vi lärde oss om några av dom olika yrken som finns. Några av de frågorna som vi frågade är ”varför valde du ditt yrke” och liknande frågor. Det var spännande att höra.

Vi lärde oss om hur arbetslivet är och blev intresserade av att ha ett eget företag eftersom man vet att man har ansvar för jobbet och man har ett arbetsliv i livet. Om man vill bli bra på arbetslivet ska man alltid gilla det jobbet man gör. I det yrket som vi vill ska man vara stresstålig och ta ansvar.

Om man ska vara bankjurist krävs det att man ska läsa juristprogrammet. Man måste kunna matte, vara duktigt på språket och man ska kunna lösa problem som ex när de hamnar i kronofogden.

För oss är arbete viktigare än pengar! Om man inte trivs med sitt arbete så kommer inte pengar hjälpa. Om du blir sjuk av arbetet och har inte bra hälsa hjälper inte pengar alls.

Det var intressant för nu vet vi säkrare vad vi vill läsa på gymnasiet.

M&M